Sök
Samsung Omnia Pro B7330

Samsung Omnia Pro B7330

Ett bra budgetalternativ

2010-05-03

Samsung Omnia Pro B7330 är en smartphone som till viss del överraskar på testarna, men saknar en del detaljer för att övertyga fullt ut.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 64/100 ”Välpolerad jobbmobil”
Phone Arena 6,5/10 ”A bit of a cheap feeling”
Telekom idag 7/10 ”Konservativt mejlverktyg”
M3 7/10 ”Smartphone för sparsamma”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Omnia Pro B7330 är en bra smartphone till budgetpris, med vettiga lösningar för de vanligaste funktionerna. Testarna menar dock att den varken sticker ut eller imponerar, däremot är man lite förvånade över att Windows Phone fungerar så bra utan pekskärm. Testarna anser att telefonen har en del brister men gör sitt jobb ganska väl.

Mobil

”Välpolerad jobbmobil”

omniapro7330_1
Samsung har bättrat på Windows menysystem i Omnia Pro B7330, men de roliga funktionerna saknas. Många av programmen verkar vara designade för pekskärm och penna. Skärmen är stor och rymlig men det finns mindre utrymme under knapparna vilket gör att det inte är så bekvämt att skriva. Själva tangenterna får däremot beröm. Plus till byggkvaliteten och kameran. Omnia Pro B7330 är ett pålitligt arbetsverktyg som dock saknar det där lilla extra.

Källa: www.mobil.se (SE)

Phone Arena

”A bit of a cheap feeling”

omniapro7330_2
Amerikanska Phone Arena menar att Samsung Omnia Pro B7330 verkar vara en pigg telefon, men den hänger sig en del på grund av Windows Mobile. Testaren hävdar att telefonen har två sidor: en snygg, väldesignad och modern mobil som samtidigt är tråkig och gammaldags. Plus för bra batterikapacitet, användbart tangentbord och bra gränssnitt. Minus till kameran och att modellen känns lite billig. Det mesta blir förstört av vetskapen om att det skulle kunna vara mycket bättre.

Källa: www.phonearena.com (US)

Telekom idag

”Konservativt mejlverktyg”

omniapro7330_3
Omnia Pro B7330 liknar sina konkurrenter när det gäller utseende och funktion. De beprövade lösningarna känns trygga men imponerar eller överraskar inte på testaren. Att tangentbordet har å, ä, ö åtkomliga ses som ett stort plus. Tangenterna anses dock sitta lite väl tätt. Det mesta flyter på bra men det hade inte skadat med en snabbare processor då det stundtals blir lite segt i navigeringen.

Källa: www.telekomidag.se

M3

”Smartphone för sparsamma”

omniapro7330_4
Enligt M3 är B7330 en budget-smartphone med en del överraskningar. Testaren förvånas över att Windows Phone fungerar utan pekskärm. Byggkvaliteten får kritik och telefonen känns lite plastig. Tangentbordet bedöms inte heller vara så bra men får plus för kortkommandon och genvägar. Minus till kameran. På det stora hela en överraskande bra smartphone enligt M3.

Källa: www.m3.idg.se

Cirkapris: 3400 kronor

Produktfakta: Typ: 3G-telefon, fyrbands-GSM och HSDPA Skärm: 2,62 tums pekskärm, 320x320 pixel, 65 536 färger Minne: 180 MB internt minne med plats för MicroSD-kort Kamera: 3,2 megapixel, autofokus Tal: 10,5 timmar Standby: 640 timmar Mått: 115x59x11 mm Vikt: 109 gram Anslutningar: 3,5 mm ljudutgång, Bluetooth Övrigt: GPS, Wlan, FM-radio, QWERTY-tangentbord