Sök
Samsung GT-M5650

Samsung GT-M5650

Budgetpeka

2010-09-23

Samsung M5650 utmärker sig främst genom att ha musikknappar under pekskärmen och är tänkt för den som vill ha mobilen som musikspelare. Det är en enkel och billig telefon.
Testkälla Betyg Kommentar
GSM Arena - ”Simple, affordable and attractive”
Mobil 64/100 ”Simpel musikmaskin”
Amobil 5/6 ”en god musikktelefon”

Vad tycker testarna?

Samsung GT-M5650 liknar många andra av Samsungs billigare pekskärmsmobiler, det som främst skiljer ut den är att den har musikknappar på framsidan under pekskärmen. Mobilen har plats för ett micro-sd-kort, men det följer inte med vid köp. Testarna uppskattar möjligheten att lägga in småprogram och genvägar på de tre startsidorna, men saknar qwerty-tangentbord på skärmen. Mobilen är avskalad och det mesta är enkelt gjort, men fungerar ändå bra. Ljudet får bra betyg av flera testare, men kameran är dålig och videoinspelningen usel. Samsung M5650 är intressant för den som vill ha en bra musikmobil med tanke på det låga priset.

GSM Arena

”Simple, affordable and attractive”

Samsung M5650 - 2

GSM Arena säger att Samsung GT-M5650 är en enkel och ren mobil. Musikspelaren med fm-radio här lätt att använda och ljudet är utmärkt. Designen är en aning tråkig, men Samsung GT-M5650 gör ett bra jobb som telefon, med god samtalskvalitet och bra ljud. Kameran är lättjusterad och ger hyfsade bilder, helt i klass med många smartphones, men videoupptagningen är riktigt dålig. De medföljande småprogrammen för Facebook och andra sociala sajter har grundläggande funktioner och möjlighet att ladda upp bilder och filer. De flesta funktioner på Samsung GT-M5650 är enkla, men de fungerar bra och får jobbet gjort. Testaren saknar qwerty-tangentbord på skärmen och funktioner för smart uppringning, men för övrigt finns inte så mycket att klaga på. En prisvärd mobil i sin klass.

Källa: http://www.gsmarena.com/ (US)

Mobil

”Simpel musikmaskin”

Mobil anser att Samsung GT-M5650 är en hyfsad mobil jämfört med många javamobiler utan pekskärm, men inte mer än så. Musikspelaren fungerar ok, ljud och samtalskvalitet får godkänt och det är praktiskt med särskilda musikknappar under pekskärmen. Bildskärmen har dock låg upplösning, så det är mest praktiskt att surfa på mobilsidor. Testaren gillar att det går att placera ut widgetar och genvägar själv på den tredelade startskärmen. Både som mobil och musikmaskin är Samsung M5650 medelmåttig, enligt Mobil.

Källa: http://www.mobil.se/ (SE)

Amobil

”en god musikktelefon”

Samsung M5650 -3
Amobil berömmer ljudet och musikknapparna hos Samsung M5650 och säger att det är en bra musikmobil. Tyvärr följer inget micro-sd-kort med när man köper telefonen, vilket är synd. Samsung M5650 är enkel att ringa och skicka meddelanden med, och batteritiden är lång. Skärmen har okej bild och fungerar till surfning, men tyvärr saknas qwerty-tangentbord. Testaren gillar de tre startsidorna som kan fyllas med program och länkar. Kameran är ganska dålig, videofunktionen usel, och Samsung M5650 saknar en hel del finesser som finns hos dyrare telefoner. Ändå är det en bra mobil för den som är mer intresserad av musik än av bild. Den fungerar bra, har snabb dataöverföring och är framför allt väldigt billig.

Källa: http://www.amobil.no/ (NO)

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: Typ: Pekskärm, Turbo-3g, edge, fyrbands-gsm
Skärm: Tft 2,8 tum, 320x240 pixel, 262 000 färger
Minne: 70 mb intern. Kan utökas till 16 gb via micro-sd
Kamera: 3,2 mp, leendeigenkänning, 4x digital zoom
Tal: 9 timmar
Standby: 380 timmar
Mått: 106x57x12 mm
Vikt: 97 gram
Anslutningar: Usb 2.0, bluetooth, 3,5 mm ljudutgång för hörlurar
Övrigt: Musikspelarknappar, stöd för facebook mm, javaspel