Sök
Navigon 2410

Navigon 2410

En navigator till fotfolket

2010-02-24

Navigon 2410 är en gps som förutom att hjälpa dig i bilen också kan se till att du hamnar rätt när du beger dig ut på stadsvandring. Den har fina hjälpmedel för fotgängarnavigation.
Testkälla Betyg Kommentar
Prylbloggen - ”För stadsvandringar”
IT Pro 4/6 ”Bilnavigasjon med fotgjengerstøtte”
T3 3/5 ”Et temmelig godt udført forsøg på at lave en GPS til både bilister og fodgængere”

Vad tycker testarna?

Testarna gillar Navigon 2410 eftersom den är liten och smidig och har en mängd funktioner som passar om man vill använda sin gps på stadsvandringar. Vidare anses att den har mycket funktionalitet trots sin begränsade storlek. Storleken gör dessutom att den passar utmärkt att ta med sig i byxfickan. Gränssnittet är bra men menyerna kallas för lite trassliga av flera testare. På det stora hela är det fotgängarnavigationen som imponerar mest men plus delas även ut till parkeringsfunktionen som visar parkeringsplatser i närheten av destinationen. Minus delas ut till att kartorna inte har tillräckligt med information för att passa fotgängare.

Prylbloggen

”För stadsvandringar”

2410Enligt finska Prylbloggen som testat både Navigon 8410 och 2410 så är den senare en smidigare modell som inte är utrustad med mediaspelare och bluetooth som sin storebror. Testaren menar dock att 2410 är mycket enkel att ta med sig i fickan och att den tack vare sin elektroniska kompass faktiskt är ett riktigt bra hjälpmedel vid stadsvandringar. Vidare anses att den största nackdelen är att kartorna inte har tillräckligt med information för att fungera bra som stadsvandringskartor. Gränssnittet sägs vara bra men det bedöms ibland vara lite trassligt att hitta rätt alternativ i menyerna. Minus delas även ut till att det går lite för fort när man ska välja mellan flera olika ruttalternativ.

Källa: www.prylbloggen.fi (FI)

IT Pro

”Bilnavigasjon med fotgjengerstøtte”

 Norska IT Pro menar att Navigon 2410 är en gps som är utrustad med en mindre skärm men med liknande funktionalitet som flera av dem med stor skärm. Den mindre skärmen sägs göra att enheten blir mycket fickvänlig och att detta är en stor fördel då den även utrustats med en hel del hjälpmedel för fotgångare. Designen bedöms vara läcker och enheten har både bra gränssnitt och kartvisualisering. Vidare är den enkel att komma igång med och har en flexibel ruttberäkning. Minus delas ut till att den har lite för dåligt kartunderlag för fotgängare och att fästet för bilmontering hade kunnat vara bättre.

Källa: www.itpro.no (NO)

T3

”Et temmelig godt udført forsøg på at lave en GPS til både bilister og fodgængere”

Nav 2410Enligt danska T3 är Navigon 2410 varken en billig eller felfri gps men däremot är det en enhet fylld med funktionalitet och smarta finesser. Framförallt finns fina funktioner för fotgängare och särskilt bra är funktionen som markerar gångrutten på kartan och sensorn som gör att skärmen stängs av när den stoppas undan i fickan. En annan funktion som plussas är parkeringsfunktionen Clever Parking. Minus delas ut till att den saknar möjlighet att planera rutter på förhand och att den har ett trassligt menysystem.

Källa: www.t3.dk (DK)

Cirkapris: 1800 kronor

Produktfakta: Skärm: Pekskärm 3,5 tum, format 4:3
Mottagare: SiRF Atlas IV
Kartor: NAVIGON Europa Release Q3 2009
Tmc: Ja
Mått: 96,5x72x14,5 mm
Vikt: 122 gram
Övrigt: Fartkamerainfo, kompass, fotgängarnavigation, parkeringsinformation, text till tal