Sök
Earth 2160

Earth 2160

Smart spel med snygg grafik

2005-12-14

Testarna gillar Earth 2160 eftersom det är snyggt och erbjuder en hel del tankeverksamhet.
Testkälla Betyg Kommentar
Svenska PC Gaming World 90/100 "Den bästa grafiken i genren"
PC Gamer 86/100 "Årets hittills häftigaste strategispel"
GameZone 8,4/10 "Nothing short of gorgeous"
GameSpot 7,3/10 "Interesting gameplay and beautiful graphics"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att grafiken är fantastiskt bra och att den kompletteras bra av ett häftigt soundtrack. Vidare uppskattar testarna mångsidigheten hos spelet, de fyra fraktionerna har försetts med egna kampanjer som flätas ihop, vilket är bra. Dessutom skiljer sig fraktionerna åt på många sätt. En testare tycker dock att storyn inte riktigt håller måttet, och röstskådespelarna anses allmänt vara riktigt dåliga. Testarna anser att spelet inte har några svårigheter att hålla intresset uppe i åtskilliga timmar hos spelaren.

Svenska PC Gaming World

"Den bästa grafiken i genren"

Svenska PC Gaming World finner att grafiken är häpnadsväckande bra vilket gör att detaljnivån är svår, om inte omöjlig att överträffa. Kampanjerna är otroligt omväxlande med hårda men rättvisa strider och flera sidouppdrag. Sidouppdragen gör att enheterna skaffar sig erfarenhet och därmed blir de också effektivare. De många olika raserna gör att valmöjligheterna är många och omväxlingen stor. Kontrollen är bra med ett undantag, de val man gör avbryts med högerklick, men råkar man röra musen medan knappen är nedtryckt så skickas inte enheterna dit de ska utan kameraperspektivet ändras istället. AI:n agerar förvånansvärt intelligent och fienderna har samma förutsättningar som man själv. Såväl nybörjare som erfarna och proffs får här en hel del att bita i.

Källa: Svenska PC Gaming World, nr 7 2005

PC Gamer

"Årets hittills häftigaste strategispel"

PC Gamer anser att storyn knappast kommer att vinna några priser, men den ger logik till spelet. Karaktärerna är inte heller alltför djuplodande men nackdelarna uppvägs av en fantastisk stämning i spelet i övrigt. Olika fraktioners baser byggs på olika sätt vilket gör kampanjerna unika och intressanta. Arméerna som finns att välja mellan skiljer sig också åt på många sätt, vilket bidrar till spelets mångsidighet. Grafiken är fantastiskt snygg och blir bara bättre när man zoomar in, vilket inte brukar höra till vanligheterna. Uppdragen är talrika och överhuvudtaget framstår spelet som packat med innehåll. En nackdel är enligt testaren att spelet faktiskt kan verka något överväldigande ibland.

Källa: PC Gamer, nr 8 2005

GameZone

"Nothing short of gorgeous"

GameZone tycker att en av de största fördelarna med spelet är att de olika fraktionerna uppvisar mycket olika sidor, vilket gör spelet spännande. Mest underhållande är fraktionen Alien eftersom de spelar helt utan bas och bygger sin tillvaro helt på kloning och metamorfoser. Hemligheten med att lyckas i striderna i spelet är att planera och balansera sin armé. Man måste kunna försvara och anfalla olika typer av baser vilket kräver en hel del eftertanke. Grafiken är enligt testaren otroligt snygg och håller måttet även vid inzoomning. Den kompletteras även av ett riktigt bra soundtrack och häftiga ljudeffekter. Spelet är varierande och håller utan svårigheter intresset uppe i åtskilliga timmar hos den som spelar det.

Källa: Till Gamezone 

GameSpot

"Interesting gameplay and beautiful graphics"

Enligt GameSpot bjuder spelet på fantastisk grafik och en häftig spelidé som tillåter spelaren att designa sina egna enheter. Varje fraktion har en helt egen kampanj och de olika kampanjerna flätas samman på ett riktigt bra vis. Dock är röstskådespelarna undermåliga samtidigt som storyn inte håller riktigt hela vägen. En hel del sidouppdrag kräver inte särskilt mycket mer än att man lutar sig tillbaka i tv-soffan och följer händelseförloppet vilket är ganska tråkigt. Uppdragen är många och tar ganska lång tid att genomföra, några av de kortaste tar ca en timme i anspråk. Testaren uppskattar multiplayerläget vilket erbjuder en hel del möjligheter.

Källa: www.gamespot.com

Cirkapris: 360 kronor

Produktfakta:

Earth 2160 är ett realtidsstrategispel för PC som är utvecklat av Reality Pump. I början av spelet skjuts man ned över Mars yta och skall sedan söka sig fram över planeten för att hitta sina mannar och så småningom slåss för sin överlevnad. De tre olika fraktionerna Eurasian Dynasty, Lunar Corporation och United Civilised States var tidigare var för sig men nu kan spelaren välja att låta dem slåss mot varandra om att få kontroll över planeten eller kämpa tillsammans mot fraktionen Aliens. Baser skall byggas, råvaror samlas och uppdrag avklaras. Det finns fyra kampanjer med 7 uppdrag var och 16 olika kartor att välja mellan. Systemkraven är 1500 MHz, 512 MB RAM, 128 MB 3D-kort. Spelet är tillverkat för 1-8 spelare och den rekommenderade åldersgränsen är 12 år.

Modell: Earth 2160