Sök
Championship Manager 2008

Championship Manager 2008

Fotbollssimulator utan krav på engagemang

2008-02-22

Championship Manager 2008 försöker skapa en reell tränarupplevelse med lag och spelare från 27 länder runtom i världen. Testarna menar att det är en alldels för ytlig upplevelse som varken kräver engagemang, taktik eller strategiskt tänkande.
Testkälla Betyg Kommentar
Eurogamer 7/10 "Requires only a modicum of tactical tinkering"
Gamespot 6/10 "Gameplay fails to satisfy"
Ign 7,2/10 "Tactics and strategy are very much secondary "

Vad tycker testarna?

Enligt testarna så är Championship Manager 2008 en fotbollssimulator som inte kräver vidare mycket engagemang. Det uppges gå ganska lätt att tjäna ihop tillräckligt mycket med pengar för att toppa sitt lag och kort därefter så trillar pokalerna in. Och allt detta utan att göra alltför många val, utan att vara vidare taktisk eller ha någon direkt koll på statistik. Enligt testarna funkar det i ett par säsonger men sen är det inte kul längre. Titeln kan vara något för den som vill se sitt favoritlag vinna mycket och ofta, men den som är ute efter en mer engagerande fotbollssimulator rekommenderas av alla testare att istället ta sig en titt på Football Manager 2008 istället.

Eurogamer

"Requires only a modicum of tactical tinkering"

Även om Championship Manager är förankrat i verkligheten när det gäller vilka lag och spelare som finns med så är laguppbyggnaden och det strategiska djupet under själva spelandet inte lika imponerande. Eurogamer skriver att det är på tok för lätt att få in tillräckligt mycket med pengar för att toppa laget och väl där så blir det ganska enkelt att vinna utan att ha någon vidare koll på statistiken. Efter två-tre säsonger är alla troféer insamlade och då finns det inte mycket kvar att göra, skriver testaren. För den som vill skapa sitt eget drömlag ganska enkelt så är Championship Manager 2008 tänkbart val, men den som vill ha en mer grundligt utförd fotbollssimulator gör bättre i att inhandla Football Manager 2008, avslutar Eurogamer.

Källa: www.gamestracker.com (GB)

Gamespot

"Gameplay fails to satisfy"

Gamespot skriver att utvecklaren har lyckats göra det mesta mycket snyggare jämfört med föregångare i spelserien men samtidigt så har mycket förenklats vilket gör att en hel del information går förlorad. Testaren skriver också att spelet är lite buggigt med onödiga meddelanden samt att ljudet tagit ett steg bakåt sen förra årets version. Spelet är alldeles för lätt och kräver inget vidare engagemang och fungerar enligt testaren i en eller två säsonger men sen kommer enbart trogna anhängare av spelserien orka spela vidare. För den som är ute efter ett seriöst alternativ så rekommenderar även Gamespot Football Manager.

Källa: www.gamespot.com (GB)

Ign

"Tactics and strategy are very much secondary "

Ign skriver att Championship Manager 2008 mer fokuserar på att leverera ett enkelt gränssnitt och en spelstil som inte kräver vidare engagemang. Taktiskt tänkande och strategi anses ha fått komma i andra hand. Den som väljer ett bra lag redan från början kommer inte att behöva göra så många ändringar i laget för att vinna. Väljs ett sämre lag kommer samma sak att inträffa när laget väl byggts upp med stjärnspelare. För den som vill ha en lättsam spelupplevelse och njuta av att favoritlaget tar hem alla storsegrar så kan spelet underhålla i ett par säsonger. Men den som vill ha en mer intensiv upplevelse från sin fotbollssimulator rekommenderas att istället ta sig en titt på Football Manager 2008.

Källa: www.ign.com (US)

Cirkapris: 400 kronor

Produktfakta: Championship Manager 2008 är ett fotbollsspel där du axlar rollen som manager för ett lag med uppgift att leda det till segrar. Spelet är utvecklat av Beautiful Game Studios och lanseras av Eidos Interactive. Lagen och tävlingarna/serierna kommer från ligor över hela världen där de flesta länders två högsta serier finns representerade. För vissa länder, såsom England och Italien, finns de fem högsta serierna med. Det gäller att välja laguppställning för varje vecka, förhandla spelarbyten, fastställa kontrakt, övervaka träningar och utöva viss kontroll från sidan av planen under matchdagar. Efter matchen så kan insatsen analyseras i ProZone som är det verktyg som används av managers på riktigt. Spelet finns till windows, mac os x, ps2, psp, xbox och mobiltelefonen. För att spela spelet på en windows-pc krävs Windows XP eller Vista, Pentium 4 1.5GHz eller AMD XP 2400+, 256 mb ram, 64 mb grafikminne och 500 mb hårddiskutrymme, medan macversionen kräver lägst OS X 10.3.9, 256 mb ram, 64 mb grafikminne och 400 mb hårddiskutrymme. Rekommenderad minimiålder 3 år.

Tillverkare: Sega