Sök
Lexmark X7675

Lexmark X7675

Har det mesta

2009-06-11

En multifunktionsskrivare som har det mesta i funktionsväg, dock råder det lite delade meningar om kvaliteten på utskrifterna.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto för alla 70/100 "Bra allroundmaskin för kontoret"
PC Magazine 3,5/5 "Output quality is uneven"
Cnet 4/5 "Excellent output quality"
IT Reviews - "As a copier we found the X7675 simple to use"

Vad tycker testarna?

Testarna är väldigt överens om att Lexmark X7675 är en mycket välutrustad multifunktionsskrivare som har det mesta man kan behöva på det lilla kontoret eller i hemmet. När det gäller utskriftskvaliteten så är de flesta testarna nöjda men inte alla och när det gäller hastigheten på utskrifterna så är nästan alla missnöjda. Flera av testarna tycker också att installationen är lite väl krånglig. Några av testarna plussar lite extra för den smarta automatiska dokumentmataren som underlättar vid kopiering av dokument på flera sidor.

Digitalfoto för alla

"Bra allroundmaskin för kontoret"

Svenska tidningen Digitalfoto för alla är av åsikten att Lexmark X7675 kan vara ett bra alternativ om man letar efter en skrivare med många funktioner då den kan det mesta och har ett fint yttre. Att den dessutom kan skriva ut dubbelsidigt är ett extra plus i kanten. Testaren menar dock att den har en del svagheter. För det första anmärks det på installationen som inte gick så smidigt. Bildkvaliteten på fotoutskrifterna anses inte vara bra utan sägs istället vara platta och korniga. Dessutom tycker testaren att arbetshastigheten är för låg.

Källa: Digitalfoto för alla (SE) nr 3 2009

PC Magazine

"Output quality is uneven"

Amerikanska PC Magazine menar att den här multifunktionsskrivaren nog är avsedd för ett litet kontor med sina många fina funktioner men anser att den kan passa lika bra i hemmet. Testaren tycker att den automatiska dokumentmataren är bra och säger också att den är enkel att använda även om installationen bedöms som lite väl krånglig. När det gäller utskriftskvaliteten så anses den vara väldigt varierad, textutskrifter får underkänt, bilder bedöms vara av normal kvalitet och fotoutskrifter lite över medel. Eftersom textutskrifterna dessutom är väldigt långsamma så menar testaren att skrivaren inte kan rekommenderas för den som skriver ut mycket.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cnet

"Excellent output quality"

Amerikanska Cnet är av uppfattningen att Lexmark X7675 är en mycket bra multifunktionsskrivare även om den har några små designmissar och en långsam utskriftshastighet. Testaren menar att den är mycket enkel att installera och använda. Vidare anses det att den levererar utskrifter av mycket hög kvalitet oavsett om det gäller text, bilder eller foton. Så trots de små problemen är detta en skrivare som Cnet rekommenderar till sina läsare.

Källa: www.cnet.com (US)

IT Reviews

"As a copier we found the X7675 simple to use"

Brittiska IT Reviews är överraskade över hur kapabel Lexmark X7675 är och speciellt över hur bra den fungerar i ett nätverk. När det gäller utskriftskvaliteten så menar testaren att det märks att det inte är en laserskrivare men att den för enklare bruk ger utskrifter av god kvalitet. Dessutom anses det att kopiering och faxning går väldigt smidigt att utföra, skanning däremot bedöms som lite krångligare eftersom en PC måste användas. På det stora hela en mycket bra skrivare med många bra funktioner och till ett vettigt pris.

Källa: www.itreviews.co.uk (GB)

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta:

Lexmark X7675
Typ: Multifunktionsskrivare med bläckstråle
Upplösning: 1200x1200 dpi (skrivare) 600x1200 dpi (scanner)
Pappersstorlek: A4
Display: -
Anslutningar: USB, Compact Flash I & II, minneskort.
Övrigt: Bluetooth, Wlan, Ethernet, Pictbridge-kompatibel, dubbelsidig utskrift
Mått: 207x477x358 mm
Vikt: 8,53 kg

Tillverkare: Lexmark