Sök
HP Photosmart B8550

HP Photosmart B8550

Stora foton med hög kvalitet

2009-10-01

Testarna gillar utskriftskvaliteten hos HP Photosmart B8550 men har vissa frågetecken för utskriftskostnaden och hastigheten.
Testkälla Kommentar
Colorfoto "Ein echte Universaldrucker"
Photography blog "A single printer for all uses"
Trusted reviews "A good wide-carriage printer"
Pc magazine "Prints gorgeous photos"

Vad tycker testarna?

Testarna är ense om att HP Photosmart B8550 är en skrivare som är enkel att installera och levererar utskrifter med god kvalitet. Foton skrivs ut med fina färger och god detaljåtergivning, även om någon testare gnäller på övermättade färger. Men viktigare är att bläckpatronerna tar slut för fort och att utskrifterna gärna kunnat vara snabbare. Plus för alla pappersformat produkten hanterar och att priset är relativt lågt.

Colorfoto

"Ein echte Universaldrucker"

Colorfoto tycker att fotona som HP Photosmart B8550 skriver ut är fina med neutrala och kraftiga färger och bra detaljåtergivning. Installationen är enkel och smidig och användandet flyter på bra. En solid modell med godkänd elförbrukning vid standby. I jämförelse med konkurrenterna ligger utskriftskostnaderna i mitten men bläckpatronerna är väl små, framförallt märks det vid A3-utskrifter. Utskrifter utan datoruppkoppling går bra, utan väntan och förvirrande menyer. De utskrivna pappren håller bra mot ljusexponering, men luft gör stor skada så fort bläcket landar på mikroporöst papper. Allt som allt klarar sig B8550 bra både som fotoskrivare och som vardagsskrivare.

Källa: Colorfoto (DE) nr 6 2009

Photography blog

"A single printer for all uses"

Photography blog berömmer alla pappersstorlekar som HP Photosmart B8550 klarar av. De imponeras också av att priset är så pass lågt med tanke på vad man får. Med endast fyra färger så signalerar man att det inte är professionella användare som är målgruppen. Trots det är bildkvaliteten förvånansvärt hög även om färgerna blir något övermättade. Ett stort problem är att bläckpatronerna inte räcker speciellt länge. Priserna är förvisso acceptabla men det hjälper inte mycket i längden. Både text och bilder går hyfsat fort.

Källa: www.photographyblog.com (US)

Trusted reviews

"A good wide-carriage printer"

Trusted reviews gillar det breda utskriftsformatet som HP Photosmart B8550 klarar av. Den är smidig i användningen och går att anpassa efter uppgifterna. Displayen och kontrollpanelen är enkla men effektiva. Flera bra anslutningar och kortplatser finns, men nätverkskoppling och wifi saknas tyvärr. Installationen är rak och enkel. Den stora svagheten är hastigheten där framförallt själva uppstarten tar tid. Utskriftskvaliteten är hög med bra svärta och starka färger, med ett litet undantag för gult. Detaljer återges väl, men vissa skuggor blir otydligare. Utskriftskostnaderna är ganska höga för svart, men fullt godkända för färgerna.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Pc magazine

"Prints gorgeous photos"

Pc magazine uppskattar att HP Photosmart B8550 producerar fina utskrifter även när det handlar om stora format. Målgruppen är vanliga konsumenter vilket också märks i vissa avseenden, bland annat är inte skrivaren gjord för att skriva ut på riktigt fint papper. Men bortsett från sådana detaljer gör Photosmart B8550 mycket bra ifrån sig. Fotoutskrifterna är utmärkta men även text har en acceptabel kvalitetsnivå för att komma från en fotoskrivare. Plus för separata pappershållare vilket gör att man slipper byta papper. Installationen är enkel och utskriftstiden okej.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta:

Typ: Fotoskrivare med bläckstråleteknik
Upplösning: 9600x2400 dpi
Pappersstorlek: Maximalt A3+
Anslutningar: Usb, pictbridge, kortläsare, bluetooth (tillval)
Övrigt: Färgdisplay
Elförbrukning: 12,3 watt
Mått: 580(b)x427(d)x181(h) mm
Vikt: 7,6 kg

Tillverkare: HP