Sök
Hp Officejet 7000

Hp Officejet 7000

Stort behöver inte bli dyrt

2009-10-26

Låga utskriftskostnader och möjlighet att skriva större format är det som sticker ut med HP Officejet 7000 enligt flera testare.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 6/10 ”It doesn’t do what it should”
Pc world 83/100 “Produces high-quality output on plain paper”
Good gear guide 3,5/5 “A viable option for small offices”
Mac user 4/5 “An economical solution”
Cadalyst “An excellent choice”

Vad tycker testarna?

HP Officejet 7000 är en bläckstråleskrivare som klarar av A3-dokument. Det som flera berömmer är de låga utskriftskostnaderna. Även kvaliteten och hastigheten på utskrifterna håller måttet enligt de flesta. Men alla håller inte med och en testare tycker att det går väl långsamt och att kvaliteten inte är i enlighet med förväntningarna. Det påpekas också att pappershanteringen har sina brister.

Trusted reviews

”It doesn’t do what it should”

Trusted reviews menar att HP Officejet 7000 kan hantera både A3-utskrifter och vardagliga A4-dokument. Kontroller och knappar är enkla att använda, och det är lätt att installera mjukvaran och komma ingång. Snabbhet, eller snarare bristen på det, är skrivarens akilleshäl. En färgutskrift tog runt minuten att skriva ut. Testaren upplevde problem med trasslande papper vid utskrift av dokument i A3-formtat. Utskriftskvaliteten på textdokument är godkänd, grafiska utskrifter är skarpa. Foton blir däremot inte lika bra som förväntat.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Pc world

“Produces high-quality output on plain paper”

Stora utskrifter till konkurrenskraftiga kostnader är styrkan hos HP Officejet 7000 enligt Pc world. Hastigheten när det gäller utskrifter ligger något över medel. Kvaliteten på utskrifterna blir bäst på vanligt kontorspapper. Inmatningsfacket sägs rymma 150 ark men är funktionellt endast upp till 100 ark. Kontrollpanelen är för enkel och avsaknaden av display gör att du måste ta en titt i instruktionsboken vid bekymmer. Slutklämmen är att det finns snabbare och mer funktionsspäckade konkurrenter.

Källa: www.pcworld.com (US)

Good gear guide

“A viable option for small offices”

Enligt Good gear guide producerar HP Officejet 7000 klart godkända A3-utskrifter. Men avsaknaden av skalningsmöjligheter sänker funktionaliteten. Skrivaren är något stor och klumpig vilket gör att den tar stor plats på skrivbordet. Hanteringen av A3-utskrifter är helt okej, men vad gäller A4-utskrifter är den något osmidig och tar ofta med sig två pappersark åt gången. Hastigheten är godkänd för textdokument, men när det kommer till färgutskrifter tar den väl lång tid på sig.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Mac user

“An economical solution”

Mac user gillar att HP Officejet 7000 kan hantera större format och att utskriftskostnaden är klart överkomlig. Inmatningsfacket skiftar pappersstorlek smidigt men testaren skulle ändå föredra två inmatningsfack så två format gick att ladda samtidigt. Utskriftshastigheten är okej för textdokument men sämre för färgutskrifter. Kvaliteten på fotoutskrifter blir förvånansvärt bra för att komma från en fyrfärgs bläckstråleskrivare.

Källa: www.macuser.co.uk (GB)

Cadalyst

“An excellent choice”

Cadalyst menar att HP Officejet 7000 har lägst utskriftskostnad när det gäller A3-färgutskrifter i jämförelse med andra bläckstråleskrivare i samma prisklass. Den är också enkel att hantera och utskriftskvaliteten håller bra nivå. Testaren har använt sig av flera olika applikationer och får bra kvalitet överlag. Hastigheten får också godkänt. Sammanfattningsvis en mycket prisvärd skrivare.

Källa: www.cadalyst.com (US)

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta:

Hp Officejet 7000
Typ: Bläckstråleskrivare med fyra bläckpatroner
Upplösning: Maximalt 4800x1200 dpi vid färgutskrift, upp till 1200 dpi vid svartvit utskrift
Pappersstorlek: Upp till A3
Display: -
Anslutningar: Usb, ethernet
Övrigt: Energiförbrukning maximalt 32 watt vid utskrifter
Mått: 574(b)x402(d)x181(h) mm
Vikt: 7 kg

Tillverkare: HP