Sök
TomTom XL

TomTom XL

Smidig och prisvärd vägledare

2009-02-16

TomTom XL är en smidig och mycket prisvärd gps som tar igen det den saknar på finessfronten med goda egenskaper när det gäller kartor och smart navigering.
Testkälla Betyg Kommentar
Lyd og bilde 4/6 "Den smidigste og mest prisgunstige navigatøren"
Pc advisor 4/5 "A great buy for the frequent traveller"
Good gear guide 4,5/5 "The new EasyPort mound and TomTom's Map Share feature make this an enticing unit"

Vad tycker testarna?

Testarna är rörande överens om att TomTom med sin senaste XL-version förbättrat fästet som de tidigare haft synpunkter på. De är också överens om att den är mycket smidig och enkel att använda samtidigt som kartor, vägbeskrivningar samt omkalkylering av rutter fungerar riktigt bra. Plus för att TomTom MapShare ingår vilket gör det enkelt att hålla kartor uppdaterade. Minus för att en del finesser saknas som till exempel fm-sändare och bluetooth.

Lyd og bilde

"Den smidigste og mest prisgunstige navigatøren"

TomTom XL 1Norska Lyd og bilde testar tre navigatorer. Garmin Nüvi 710, Navman S70 och TomTom XL. Det uppskattas att TomTom tagit åt sig av kritiken gällande sugproppen. Det nya fästet faller testaren i smaken och sitter nu ordentligt på rutan. Enheten är överlag mycket enkel att hantera, men har inte många funktioner och saknar bland annat fm-sändare och bluetooth. Desto bättre att TomTom Mapshare ingår samt att man själv kan rätta eventuella felaktigheter i kartorna. Högtalaren får lite extra beröm och om man bara ska ha en gps för att navigera är TomTom XL den smidigaste och mest prisvärda av de testade produkterna.

Källa: www.lydogbilde.no (NO)

Pc advisor

"A great buy for the frequent traveller"

TomTom XL 2Brittiska Pc advisor tycker att TomTom XL är en briljant navigator. Testaren är väldigt förtjust i smidigheten och det förträffliga fästet. Den känns också robust och har trevlig design, mycket tack vare sin platta skärm. Att TomTom MapShare ingår är ett stort plus. Produkten är enligt testaren mycket korrekt i sina vägbeskrivningar och den passar utmärkt för den som kör mycket bil då den även kan ta med rådande trafiksituation i sina beräkningar.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Good gear guide

"The new EasyPort mound and TomTom's Map Share feature make this an enticing unit"

TomTom XL 3Australiensiska Good gear guide gillar att TomTom XL trots stor skärm fortfarande är smidig och utan problem kan rymmas i handskfacket. Det nya fästet fungerar riktigt bra och att navigeringen är en njutning. Signalen är tydlig och kartorna detaljerade. De kan dessutom zoomas in och ut utan problem. Positivt också att produkten är utrustad med TomTom Map Share och den så kallade Hjälp mig!-menyn.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta:

Produktnamn: TomTom XL
Skärm: 4,3 tum tft-pekskärm, 480x272 pixels, 64000 färger
Kartor: Västeuropa
Vikt: 186 gram
Mått: 118x83x25 mm
Batteritid: 3 timmar
Övrigt: Usb, TomTom Map Share, Hjälp mig!–nödmeny, tmc-mottagare, fartkameravarning

Tillverkare: Tomtom