Sök
HP Officejet 4500

HP Officejet 4500

Prisvärd budgetmaskin

2010-05-28

HP Officejet 4500 är en allt-i-ett-maskin med en låg prislapp och överlag bra utskriftskvalitet. Testarna delar ut goda omdömen och menar att det är ett bra val om man inte är alltför kräsen.
Testkälla Betyg Kommentar
Computer shopper 7,6/10 ”Printing, scanning and copying is about as easy as it gets on an AIO”
Expert reviews 4/5 ”This fully featured MFP is ideal for home office use”
PC pro 5/6 ”Good value”
Mac user 4/5 ”Print quality was excellent”

Vad tycker testarna?

HP Officejet 4500 får relativt goda omdömen av testarna som menar att det är en prisvärd allt-i-ett-maskin för dem som inte vill lägga ut alltför mycket. En del finesser saknas men de flesta tycker ändå att man får valuta för pengarna. Utskriftskvaliteten är klart godkänd men det är lite delade omdömen om hur bra foton blir men text håller hög kvalitet. Driftkostnaderna är låga menar några av testaren medan en annan tycker att de kunde varit lägre.

Computer shopper

”Printing, scanning and copying is about as easy as it gets on an AIO”

Blygsam är ordet som Computer shopper tycker att HP Officejet 4500 bäst kan beskrivas med. Den är blygsamt prissatt och är utrustad för användare som inte har alltför höga krav. Det saknas förvisso en del funktioner och finesser men erbjuder ändå ganska mycket. Den är enkel att använda, har en effektiv pappershantering och utskriftskvaliteten är bra. Det som drar ned betyget lite grand är att fotoutskrifterna bara är hyfsade och att utskriftskostnaderna är alltför höga. 

Källa: www.computershopper.com (US)

Expert reviews

”This fully featured MFP is ideal for home office use”

Officejet_4500_2
Expert reviews menar att HP Officejet 4500 är en allt-i-ett-maskin med ett lockande pris vid en jämförelse med de närmaste konkurrenterna. Testaren menar också att det är lätt att komma igång och att den har låga driftkostnader. När det gäller kvaliteten på utskrifterna tycker testaren att den är riktigt bra både när det gäller text och foton. Även resultaten från scannern får godkänt. Minus delas ut till att scannerns gränssnitt inte är det allra bästa och kan leda till att det är svårt att göra rätt inställningar. 

Källa: www.expertreviews.co.uk (GB)

PC pro

”Good value”

Officejet_4500_3
PC pro jämför HP Officejet 4500 med konkurrenten Canon Pixma MX870. Den har förvisso lägre pris och de låga utskriftskostnaderna är ett klart plus men på en del punkter är den efter sin konkurrent. Enligt testaren är dock baksidan av det låga priset att en del finesser saknas samt att den endast kommer med en tvåradig lcd-display. Kvaliteten på textutskrifter och scanning är bra medan kvaliteten på fotoutskrifter får lite sämre omdömen. Minus får också den långsamma utskriftshastigheten. Sammanfattningsvis en mycket prisvärd maskin enligt testaren.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Mac user

”Print quality was excellent”

Mac user tycker att HP Officejet 4500 erbjuder ovanligt många funktioner till ett lågt pris. Testaren gillar designen och beskriver installationen av den medföljande programvaran som mycket enkel. Överlag håller utskrifter, kopiering och scanning mycket god kvalitet. Dessutom får den plus för att utskriftskostnaden är lägre än hos många av konkurrenterna. Totalt sett en attraktiv produkt för den som är på jakt efter en bra allt-i-ett-maskin till ett överkomligt pris.

Källa: www.macuser.co.uk (GB)

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: Typ: Multifunktionsmaskin med bläckstråleteknik
Upplösning: Upp till 4800x1200 dpi utskrifter, optisk upplösning scanner upp till 1200 dpi
Pappersstorlek: Upp till A4
Display: Enradig lcd för text
Anslutningar: Usb, ethernet
Energiförbrukning: 9,6 watt (aktiv) och 3 watt (standby)
Övrigt: Kan fås med trådlös anslutningsmöjlighet, kommer med skrivare, scanner, kopiator och fax
Mått: 434x402x217 mm
Vikt: 5,9 kg