Sök
Epson aculaser M1200

Epson aculaser M1200

En budgetskrivare för hemmakontoret.

2010-07-27

Lågt prisläge och utmärkt textkvalitet gör M1200 till en vinnare.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 8/10 “Hard to find much to hold against it.”
Computer active 4/5 "It´s a black and white laser printer with good performance"
Expert reviews 4/5 "Remarkable for its price"
PC Pro 4/6 "A viable budget alternative for the home”

Vad tycker testarna?

Epson aculaser M1200 är en laserskrivare i budgetsegmentet. Testarna tycker att den är basal i sin utformning, men också nätt och slimmad. Testarna känner sig nöjda med utskriftshastigheten, även om den inte når upp till angivna 20 ppm i deras tester. Utskriftskvalitén för textdokument imponerar. Klara och skarpa bokstäver med fint djup i svärtan. Foto- och bildkvalitet får sämre betyg. Gråskalan brister och punkter syns vid foton. Testarna är dock eniga om att skrivarens sammantagna prestation är tillfredsställande för det pris man betalar.

Trusted reviews

“Hard to find much to hold against it.”

Epson Acculaser M1200 1

Designmässigt tycker testaren att Epson aculaser M1200 har enkla och praktiska linjer. Nätt med slimmad design. Med båda pappersfacken utfällda känns skrivaren lite stor, men fortfarande mindre än likvärdiga skrivare. Den maskinella installationen är lätt enligt testaren och tonern glider lätt ner i position. Installation av programvara är också enkelt. I utskriftstester fick M1200 godkänt. Maskinen presterade inte riktigt till den nivå som Epson hävdat. Trusted Reviews säger sig ändå vara nöjda med de 16 sidor per minut man uppnådde. Hastigheten för att skriva ut dokument med bilder och foton var också bra. Kvaliteten på utskriften var riktigt bra enligt testaren. Inga ojämna kanter eller stänk av toner på fel plats upptäcktes. Gråskalan upplevdes aningen ojämn. Foton blev ändå riktigt bra, liksom skuggor och mönster. Sammantaget tycker Trusted reviews att M1200 är en bra monoskrivare som presterar bra kvalitet för såväl foto som text.

Källa: www.trustedreviews.com

Computer active

"It´s a black and white laser printer with good performance"

Epson Acculaser M1200 2

Epson aculaser M1200 upplevs som en skrivare med bra prestanda. Designmässigt tycker testaren att den är diskret i sin storlek. Ett minus är att den saknar möjlighet att ansluta till nätverk. Testaren tyckte att det var lätt att sätta i och byta toner. Mjukvaran är lite överdimensionerad med tanke på att skrivaren inte har några funktioner att kontrollera. I utskriftshastighet tycker Computer active att M1200 presterar fullgott. Utskriftskvaliteten imponerade. Vid utskrift av textdokument upplevdes texten ren. Bilder blir också godkända. Maskinen har dock lite för dålig upplösning för att kunna hantera foton utan att punkter syns tycker testaren. Ljudnivån under pågående utskrift var inte alltför störande.

Källa: www.computeractive.com

Expert reviews

"Remarkable for its price"

Epson Acculaser M1200 3

Epson aculaser M1200 är inte riktigt så slimmad som andra skrivare, men i helt ok storlek för att passa på skrivbordet. Expert reviews tycker att maskinens upplösning på 600 dpi och plats för 150 papper i facket gör den till en basal skrivare. Utskriftshastigheten är inte anmärkningsvärd, även om den är rätt bra för den typ av skrivare som den är. Bildkvaliteten är riktigt bra. Text upplevs klar med dra djup i svärtan. Foton och illustrationer blir lite sämre, om än godkända. Testaren upplever linjerna som oskarpa bland annat. Den grafiska kvaliteten kan dock påverkas via inställningar i drivrutinerna. Papperstrassel var lätt att åtgärda. Sammantaget tycker testaren att M1200 är anmärkningsvärt bra för sitt pris. Den blir dock lite kostsam i omkostnader om man skriver ut mycket. För ett begränsat användande däremot tycker Expert reviews att maskinen är perfekt.

Källa: www.expertreviews.co.uk

PC Pro

"A viable budget alternative for the home”

Epson Acculaser M1200 4

PC Pro’s första intryck av Epson aculaser M1200 var att den kändes billig. Skrivaren imponerade dock på testaren med sin utskriftshastighet. Utskriftskvaliteten för testdokument fick ”superb” som betyg. Foto- och bildkvalitet upplevdes däremot sämre. Testaren tycker att foton var gryniga och att det svarta saknade djup. Funktionsutbudet upplevs som standard men inte mer. PC Pro tycker att M1200 enbart passar för ett begränsat användande. Den har varken hastighet eller design som är jämförbar med andra. Lågt inköpspris och strålande kvalitet vid utskrift av textdokument gör att PC Pro ändå kan rekommendera den för hemmakontoret.

Källa: www.pcpro.co.uk

Cirkapris: 1100 kronor

Produktfakta:

Typ: Monoskrivare
Upplösning: 600x600 dpi
Pappersstorlek: A4
Anslutningar: USB
Utskriftshastighet: 20 ppm
Mått: 385x279x261 mm
Vikt: 6 kg