Sök
Samsung Syncmaster F2080

Samsung Syncmaster F2080

Hög prestanda till ett attraktivt pris

2010-03-23

Samsung Syncmaster F2080 erbjuder bra bildkvalitet och god ergonomi samtidigt som priset är överkomligt.
Testkälla Betyg Kommentar
Tech radar 4,5/5 ”Almost too good to resist”
Xbit laboratories - ”Excellent contrast ratio”
Trusted reviews 8/10 ”The F2080 continued to impress throughout our testing”

Vad tycker testarna?

Testarna är ganska överens om att Samsung SyncMaster F2080 är en skärm är riktigt bra med tanke på det låga priset. Den får bland annat plus för bildkvaliteten, betraktningsvinklarna och ergonomin. Minus får den något låga och udda upplösningen. Det är delade omdömen om responstiden räcker till för spel och en testare tycker att svärtan kunde vara bättre.

Tech radar

”Almost too good to resist”

F2080 1 Tech radar tycker att Samsung Syncmaster F2080 är svår att motstå med tanke på kombinationen prestanda och pris. Responstiden är tillräcklig för spel och färgåtergivningen håller tillräcklig hög klass för att motsvara kraven hos professionella användare på bildhantering. Plus delas även ut till designen som är både funktionell och stilig. Lite minus får den udda upplösningen som dock mer än väl kompenseras av det relativt låga priset.

Källa: www.techradar.com (GB)

Xbit laboratories

”Excellent contrast ratio”

Enligt Xbit laboratories klarar inte Samsung Syncmaster F2080 fullt ut att ersätta föregångaren Syncmaster 215TW. Kontrasten går inte att klaga på medan responstiden inte riktigt håller måttet för spel. Färgåtergivningen är mycket bra och även betraktningsvinklarna och ergonomin håller riktigt hög klass. Minus för att svärtan kunde vara snäppet bättre. En skärm som testaren menar passar till det mesta utom att spela på.

Källa: www.xbitlabs.com (US)

Trusted reviews

”The F2080 continued to impress throughout our testing”

Trusted reviews är av uppfattningen att Samsung SyncMaster F2080 är en skärm som försöker kombinera det bästa från två världar och att den ofta också lyckas. Upplösningen är lite låg och udda men i övrigt finns det inte mycket att klaga på. Den är enkel att montera och justera. Knapparna är välplacerade med bra gensvar och anslutningarna är tillräckliga även för den professionella användaren. Bildkvalitet är förvisso inte perfekt men testaren är ändå imponerad av resultatet med tanke på upplösning och pris.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta: Typ: Cpva
Storlek: 20 tum, bildformat 16:9
Upplösning: 1600x900 pixlar
Ljusstyrka: 250 cd/m2
Responstid: 8 ms
Betraktningsvinkel: 178 grader horisontellt och vertikalt
Kontrast: 3000:1
Anslutningar: 2 dvi-d, d-sub
Energiförbrukning: 40 watt
Övrigt: Foten går att justera i höjdled, pivot, samt vrid- och vinklingsbar
Mått: 474,1x288,9x61,6 (utan fot)
Vikt: 5,5 kg