Sök
LG Flatron W2220P

LG Flatron W2220P

Korrekta färger på stram budget

2010-07-07

LG Flatron W2220P är en skärm som trots sitt låga pris lyckas leverera en utmärkt färgåtergivning som testarna menar duger till professionell bildbehandling.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto för alla 84/100 "Fina hudtoner och färgövertoningar"
Pc för alla 8/10 "Räcker med råga"
Digital versus 5/5 "Good response time and accurate colours"
Prad 3/5 "Kann die an ihn gestellten Erwartungen nicht erfüllen"

Vad tycker testarna?

Tre av de fyra testarna är helnöjda med LG Flatron W2220P och menar att det är svårt att få samma fina bildegenskaper hos en annan produkt för samma låga pris. Det som främst går hem är den utmärkta färgåtergivningen och den goda ergonomin som fås av det vridbara stället tillsammans med den utmärkta betraktningsvinkeln. Anslutbarheten anses dessutom vara riktigt bra och inställningsmöjligheterna likaså. Skärmen uppges fungera mycket bra för arbete som kräver precis färgåtergivning men även till spel och film, dock ej för de mest kräsna då responstiden inte är den absolut bästa. Den testare som inte är nöjd menar att de helt enkelt förväntade sig mer vad gäller såväl bildkvalitet som svarstid.

Digitalfoto för alla

"Fina hudtoner och färgövertoningar"

Den stora styrkan hos LG Flatron W2220P är, enligt Digitalfoto för alla, dess exakta återgivning av färgövertoningar. Testaren imponeras av hur många fina nyanser som kan återges trots att enbart 72 procent av Adobe RGB stöds. Redan från fabrik så är skärmen utmärkt kalibrerad och ytterligare kalibrering förbättrar främst kontrasten. Och det kan kanske behövas då testaren skriver att skärmen har svårt för att visa svarta nyanser. Produkten rekommenderas därför inte till den som tänkt jobba mycket med svartvitt. Att det är en lättinställd skärm som också går att vridas i nästan ett helt varv uppskattas också av testaren. Digitalfoto för alla tittar på fem olika skärmar för bildbehandling och placerar Flatron W2220P på tredje plats. Bäst i test blir Eizo Flexscan S2232W-E. I testet deltog även Dell Ultrasharp 2209WA, HP LP2275W och NEC Multisync P221W.

Källa: Digitalfoto för alla (SE) nr 18 2009

Pc för alla

"Räcker med råga"

lg_w2220p_2Även om varken priset eller specifikationerna inte står ut hos LG W2220P så menar testaren att detta är en produkt för den som vill ägna sig åt seriös bildbehandling. Färgvisningen är nämligen utmärkt med neutrala färger och även små nyansskillnader kan lätt urskiljas i skuggor såväl som i bildens ljusare delar. Och återgivningen påverkas inte av betraktningsvinkeln tack vare att tillverkaren använt sig av en ips-panel, skriver testaren. Menyn för inställningar tillgodoser dessutom goda möjligheter till finjustering. Och det är inte bara till bildbehandling som skärmen lämpar sig, Pc för alla menar att svarstiden hos skärmen är bra nog även för övriga användningsområden.

Källa: www.pcforalla.idg.se (SE)

Digital versus

"Good response time and accurate colours"

Sett till anslutningsmöjligheter och ergonomi så är detta ett mycket bra alternativ med en trio av de vanliga skärmingångarna samt hörlursutgång. Hade det bara funnits en usb-hub så hade paketet varit komplett. Digital versus skriver vidare att en kalibrering kan behövas för att få till bästa bild och när den väl är gjord så fås en mycket bra bildkvalitet med naturtrogna färger och bra svarstid. Den är kanske inte är så långt ifrån konkurrenterna när det kommer till bildegenskaper, men med tanke på priset och att det rör sig om en ips-panel där betraktningsvinklarna är enormt vida så är det inget annat än ett utmärkt köp.

Källa: www.digitalversus.com (FR)

Prad

"Kann die an ihn gestellten Erwartungen nicht erfüllen"

lg_w2220p_3Prad menar att detta inte är en skärm som uppfyller alla förväntningar då den inte har ett sRGB-färgrum som täcker hela skalan samt då den inte är jämn över hela panelen när det kommer till hur fina nyanser återges. Skärmen fungerar till att spela på men de mest kräsna kommer kanske inte att uppskatta uppdateringsfrekvensen. Positivt är alltjämt att ytan är matt och inte reflekterar omgivningsljuset samt att betraktningsvinkeln är mycket vid. Till film tycker testaren inte att produkten är lämplig då den har medelmåttig linjedubblare och dålig uppskalare. Det gäller därför att den anslutna enheten kan göra det mesta av arbetet.

Källa: www.prad.de (DE)

Cirkapris: 2300 kronor

Produktfakta: Typ: IPS
Storlek: 22 tum
Maximal upplösning: 1680x1050 pixlar
Ljusstyrka: 300 cd/m2
Responstid: 6 ms
Betraktningsvinkel: 178 grader
Kontrast: (fast/dynamisk) 1000:1/-
Anslutningar: Vga, dvi-d, hdmi samt hörlurar
Elförbrukning: 67 watt (standby 1watt)
Övrigt: TCO-03 certifierad, pivotfot, tilt- samt höj- och sänkbar
Mått: 518x271x347mm
Vikt: 6,7 kg.