Sök
LG Flatron E2350V

LG Flatron E2350V

Snäll mot miljö och plånbok

2010-06-09

LG Flatron E2350V är en snygg skärm med en del trevliga funktioner. Plus för miljöfokus och attraktivt pris men bildkvaliteten håller inte högsta nivå.
Testkälla Betyg Kommentar
PC world 7,5/10 “Excellent features and good performance”
Digital versus 3/5 "Friendly to the planet"
Cnet 3,5/5 "Great games performance”

Vad tycker testarna?

LG Flatron E2350V är utrustad med en del trevliga funktioner. Bildkvaliteten är helt okej, även om omdömena är lite splittrade. En testare tycker att den klarar av spel riktigt bra medan en annan inte tycker att responstiden är tillräckligt bra för mer krävande spel. Detaljåtergivningen är inte heller på den nivån att den kan konkurrera med tv-apparater när det gäller att återge film. En testare gnäller på betraktningsvinkeln. Snygg design och konkurrenskraftigt pris men ergonomin är inte den bästa. Plus för miljövänligheten.

PC world

“Excellent features and good performance”

LG Flatron E2350V_3LG Flatron E2350V är enligt PC world snyggt designad med ett delvis transparant chassi. Skärmens kontrast är riktigt bra och flertalet funktioner finns att tillgå som till exempel att du kan se två dokument sida vid sida, så kallad dual screen. Minus dock för att inbyggda högtalare saknas. Bildkvaliteten håller helt okej kvalitet med snabb responstid, snabba klipp är till exempel inga problem. När det gäller film är den lite för dålig på detaljer för att på allvar kunna konkurrera med tv-apparater. Det finns olika lägen som sport och film men det enda som fungerar riktigt bra är standardinställningen enligt testaren. Sammantaget blir ändå omdömet att skärmen presterar helt okej, är innovativ och har utmärkta funktioner.

Källa: www.pcworld.co.nz (NZ)

Digital versus

"Friendly to the planet"

LG Flatron E2350V_2Digital versus tycker att det är en besvikelse att LG E2350V inte är utrustad med inbyggda högtalare. Betraktningsvinkeln är inte speciellt bra och detsamma gäller responstiden. Den senare innebär att skärmen begränsas till strategispel och vanliga databehandlingsuppgifter. För mer krävande spel fungerar E2350V dåligt. Färgerna har också enligt testaren en blåton över sig. Kontrasten är högre än vad som angivits, vilket är imponerande. Skärmen får omdömet ”eco-friendly”, vilket betyder att den är bra ur miljösynpunkt, men sammantaget får skärmen kritik på de flesta andra områdena.

Källa: www.digitalversus.com (FR)

Cnet

"Great games performance”

LG Flatron E2350V_1LG Flatron E2350V får beröm av Cnet för sin minimalistiska design. Den uppskattas också för de funktioner som finns, till exempel regleras ljusstyrkan efter rummet ljus. Tyvärr är skärmen inte höj- och sänkbar och portarna är krångligt placerade. Skärmen har bra kontrast men maximal ljusstyrka kunde gärna ha varit strået vassare. Spel funkar riktigt bra utan några direkta eftersläpningar. I jämförelse med konkurrenterna tycker testaren att prisnivån är klart konkurrenskraftigt.

Källa: www.cnet.com(US)

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Typ: Tft lcd-skärm med TN-panel
Storlek: 23 tum, bildformat 16:9
Maximal upplösning: 1920x1080 pixlar
Ljusstyrka: 250 cd/m2
Responstid: 5 ms
Betraktningsvinkel: 170 grader (horisontell) 160 grader (vertikal)
Kontrast: 5000000:1 (dynamisk)
Strömförbrukning: 28 watt
Anslutningar: Dvi-d, vga, hdmi, audio
Övrigt: Kan lutas
Mått: Med stativ 560(b)x428(h)x198(d) mm
Vikt: 3,3 kg