Sök
Dell U2311H

Dell U2311H

Nästintill en fullpoängare

2010-10-11

Om du letar efter en billig och bra allround-skärm med otroligt bra skärpa och färger, kan Dell U2311H vara rätt alternativ. Så gott som alla testare är mycket nöjda med vad den presterar
Testkälla Betyg Kommentar
DigitalVersus 5/5 ”It's an ideal choice for users who do a little bit of everything.”
TweakTown 97/100 ”This is a fantastic monitor”
Flatpanels HD - ”Picture quality on Dell U2311H is very good”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare tycker att Dell U2311H är en mycket bra bildskärm med otroligt bra färger och kontrast. Den låga energiförbrukningen är något positivt som testarna också nämner. Utseendet beskrivs som lite tråkigt och vanligt men gillar att skärmen är såpass justerbar. Det som drar ner poängen hos vissa testare är betraktningsvinklarna och de dåliga resultat den presterar då, men överlag så menar alla testare att Dell U2311H är en perfekt skärm för den som behöver en skärm som klarar lite av varje.

DigitalVersus

”It's an ideal choice for users who do a little bit of everything.”

Efter att DigitalVersus gett Dell U2211H högsta betyg tidigare så har de inte lägre förväntningar på 23-tummarn, som är storebrodern och vid testets slut kunde inte de annat än att konstatera att den enda skillnaden på de två var just storleken på skärmen. Det finns dock saker som DigitalVersus är besvikna på, för det första finns det inte några som helst ljudfunktioner. Sedan vad gäller betraktningsvinklarna så är de smalare än vad man kan vänta sig från IPS. Vid en horisontell vinkel på 45° så är det 30% mindre ljus. Testaren säger att det blir än värre uppifrån, där förlorar Dell U2311H hela 60% i ljusstyrka.

Källa: www.digitalversus.com (US)

TweakTown

”This is a fantastic monitor”

TweakTown beskriver att Dell U2311H ser ut som de flesta av Dells bildskärmar. Inget som sticker ut vad gäller designen, den är matt svart med en Dell-logga. En aning tråkigt tycker de. Tittar man på knappsatsen så är de inte tryckkänsliga utan istället fysiska knappar, vilket testaren inte tycker är lika roligt som touchknappar, men dock kanske lite mer användarvänligt. Något som testaren gillar hos Dell U2311H och säger är ett fantastiskt tillägg är DisplayPort-kontakten vilket gör att med ett ATI-kort kan köra eyefinity. TweakTown säger också att det är fantastisk skärm vad man än gör, allt från photoshop till spel.

Källa: www.tweaktown.com (US)

Flatpanels HD

”Picture quality on Dell U2311H is very good”

Normalläget på Dell U2311H är mycket imponerande tycker Flatpanels HD och säger att det är klart bäst hittills från Dell. Vid kalibrationsrapporten som testaren gjort visar att färgtemperaturen är en aning blå, men inget allvarligt samt att ljusstyrkan är en aning för hög och testaren menar därför att man borde dra ner på ljusstyrkan. Flatpanels HD säger att bildkvaliteten är mycket bra för att vara i den här prisklassen och att den är överlägsen sina konkurrenter med TN-paneler vad gäller färgåtergivning. Om man vill ha en bra en bra spel-skärm så finns det enligt testaren bättre alternativ, för även om svarstiden är snabb så kan den inte konkurrera med de bästa.

Källa: www.flatpanelshd.com (US)

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Dell U2311H
Typ: Lcd med ips-panel
Storlek: 23 tum
Maximal upplösning: 1920×1080 pixlar
Ljusstyrka: 300 cd/m2
Responstid: 8 ms
Betraktningsvinkel: 178 grader
Kontrast: 1000:1 (normalt), 10000:1 (dynamiskt)
Anslutningar: USB, DVI-D, VGA
Övrigt: HD-upplösning, justerbar, displayport-kontakt
Mått: 54,99x18,41x35,62 cm (nedsänkt) ~ 45,61 cm (utdraget)
Vikt: 6,45 kg.