Sök
Acer Aspire Timeline 1810T

Acer Aspire Timeline 1810T

Uthållighet och prestanda

2010-02-05

Acer Aspire Timeline 1810T har en prestanda som ligger klart över genomsnittet och kombinerar detta med enastående batteritid.
Testkälla Betyg Kommentar
Laptop 4/5 "Offers very good performance for its size"
Pocket-lint 8/10 "The battery life is leagues ahead"
Trusted reviews 9/10 "One of the best laptops we've seen all year"
Laptop world 5/5 "Tilsyneladende kraftig og mobil bærbar"

Vad tycker testarna?

Acer Aspire Timeline 1810T imponerar på testarna. Det är svårt att hitta några direkta brister med datorn men desto lättare att hitta fördelar. Batteritiden får mest beröm men även prestandan imponerar. Båda anses klart över genomsnittet för motsvarande datorer i klassen. Bildskärmen ger en klar och detaljerad bild med bra hantering av högupplöst material. Tangentbordet är tillräckligt stort för att vara bekväm att använda. En anmärkning är att grafiken inte verkar prestera på lika höga nivå som övrig prestanda.

Laptop

"Offers very good performance for its size"

Acer_1Enligt Laptop är tangentbordet på Acer Aspire Timeline 1810T nästan i full storlek. Skärmen är ganska ljus och bjuder på behagliga färger och bra betraktningsvinkel. För en ultraportabel dator producerar högtalarna godkänt ljud. Vad gäller prestandan hos 1810T blev testaren mycket imponerad av processorn som är klart kraftfullare än genomsnittet i klassen. Grafikkapaciteten är dock bristfällig. Med tanke på prestandan imponerar det också på testaren att batteritiden är flera timmar bättre än snittet för ultraportabla datorer.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Pocket-lint

"The battery life is leagues ahead"

Acer_1

Pocket-lint börjar med att konstatera att Acer Timeline 1810T är relativt billig. En av de bästa sakerna med datorn är skärmen som testaren tycker är tillräcklig stor för att fylla vardagsanvändarens behov samtidigt som kvaliteten är hög. Prestandan får beröm och tangentbordet är bekväm med ovanligt stora tangenter med tanke på formatet. Batteritiden är kanske det som ändå imponerar mest på testaren.

Källa: www.pocket-lint.com (GB)

Trusted reviews

"One of the best laptops we've seen all year"

Trusted reviews är närmast lyriska över Acer Aspire Timeline 1810T och menar att detta är det närmaste man kommit att ge en bärbar dator högsta möjliga betyg. 1810T får förvisso nöja sig med utmärkelsen "Recommended" men batteritiden på över 8,5 timmar imponerar stort på testaren, liksom de tekniska specifikationerna. Grafikkapaciteten är inte tillräcklig för tunga spel, men datorn hanterar högupplöst material bra. Bildkvaliteten hos skärmen bedöms överlag som snäppet bättre än genomsnittet, men i väldigt ljusa förhållanden, exempelvis utomhus, är reflexer ett problem.

Källa: www.trustedreviews.com (UK)

Laptop world

"Tilsyneladende kraftig og mobil bærbar"

Acer_1

Laptop world kategoriserar Acer Aspire Timeline 1810T som ett mellanting mellan vanlig bärbar och mini-pc med tanke på prestandan i kombination med portabiliteten. Designen ger ett affärsmässigt intryck. Tangentbordet är stort och behagligt att använda liksom musplattan som håller hög kvalitet. Bildskärmen ger en klar och skarp bild samt återger färger korrekt. Batteritiden är riktigt bra. Processorns kapacitet är vad som skiljer 1810T från mini-pc. På det stora hela en mycket bra produkt med få brister till ett rimligt pris.

Källa: www.laptopworld.dk (DK)

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: Processor: Intel Pentium SU4100 med 1,3 gigahertz
Bildskärm: 11,6 tum, upplösning 1366x768 pixlar
Arbetsminne (installerat/maximalt): 3/4 gigabyte
Hårddisk: 320 gigabyte
Grafik: Intel GMA 4500MHD
Anslutningar: 3xusb, hdmi, ethernet, w-lan, bluetooth, kortläsare
Övrigt: Webbkamera, angiven batteritid upp till 8 timmar
Mått: 22-30(h)x285(w)x204(d) mm
Vikt: 1,35 kg