Sök
Samsung Syncmaster F2380

Samsung Syncmaster F2380

Mångsidig men inget för spel

2009-11-17

Testarna uppskattar främst den höga kontrasten och ergonomin. Responstiden räcker inte till för spelare men för den vanliga användaren skall det inte vara något större problem.
Testkälla Betyg Kommentar
Xbit laboratories - "Not truly universal"
Digital versus 5/5 "An affordable general-purpose monitor"
Prad 3/5 "Ist weder Fisch noch Fleisch"

Vad tycker testarna?

Alla testare gillar den höga kontrasten och ergonomin hos Samsung Syncmaster F2380. Betraktningsvinklarna är också något som lyfts fram även om en testare noterar färgskiftningar. Kritik delas ut för hanteringen av mörka färger och skuggiga områden där detaljer tenderar att försvinna. Men mest gnälls det på responstiden. Grafiker och spelare bör med andra ord undvika skärmen medan det kan vara ett bra alternativ för vanliga kontors- och hemanvändare.

Xbit laboratories

"Not truly universal"

Xbit laboratories gillar kontrasten hos Samsung Syncmaster F2380. Andra fördelar är betraktningsvinklarna och ergonomin. Plus även för designen och anslutningarna. Svagheterna är att trots på pappret bra betraktningsvinkel så noteras färgskiftningar. Dessutom försvinner några av de mörkaste detaljerna i skuggiga områden på bilden. Responstiden är också väl lång.

Källa: www.xbitlabs.com (US)

Digital versus

"An affordable general-purpose monitor"

Digital versus uppskattar mångsidigheten hos Samsung Syncmaster F2380 då den fungerar till det mesta och har ett rimligt pris. Att den fungerar lika bra i hemmet som på kontoret är ett extra plus. Den utmärkta kontrasten är kanske det som sticker ut mest men även byggkvaliteten och betraktningsvinklarna får beröm. Film fungerar utan problem även om uppskalningen inte är mycket att ha. För spelare är skärmens responstid inte tillräckligt bra. En extra fördel är att skärmen är energisnål.

Källa: www.digitalversus.com (FR)

Prad

"Ist weder Fisch noch Fleisch"

Prad är inte riktigt övertygade om kvaliteten hos Samsung Syncmaster F2380 och anser att det finns bättre konkurrenter i prisklassen även om skärmen inte på något sätt är dålig. Knappar, byggkvalitet och ergonomi håller hög klass men den dåliga responstiden får sig en känga. Grafiker kommer förmodligen inte heller att vara nöjda då varken färgerna eller gråskalorna är som de ska vara. Plus för bra kontrast och betraktningsvinklar. Skärmen låter också en del.

Källa: www.prad.de (DE)

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta:

Samsung Syncmaster F2380
Typ: Lcd
Storlek: 23 tum, format 16:9
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Ljusstyrka: 300 cd/m2
Responstid: 8 ms
Betraktningsvinkel: 178 grader både horisontellt och vertikalt
Kontrast: 3000:1
Anslutningar: D-sub, 2 stycken dvi-d
Övrigt: Pivotfot, justerbar i höjdled, vrid- och vinklingsbar
Mått: 545(b)x477(h)x216(d) mm med fot
Vikt: 6,3 kg

Tillverkare: Samsung