Sök
Samsung Syncmaster P2370

Samsung Syncmaster P2370

Allt är inte yta

2009-10-01

Att Samsung Syncmaster P2370 har en design som sticker ut är alla överens om men tyvärr verkar det som att det är mer yta än innehåll denna gång.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 3,5/5 "Nearly perfect scores in our color tests"
Trusted reviews 7/10 "Wow"
It pro 4/5 ”The design is simply stunning”

Vad tycker testarna?

Testarna har blandade känslor om Samsungs Syncmaster P2370. Det är en snygg skärm och för vardagsbruk duger den gott. Men tyvärr får den i testerna negativa omdömen när det kommer till gråskala, svärta och skärpa. En begränsning är också att det endast finns en digital ingång.

Cnet

"Nearly perfect scores in our color tests"

Cnet konstaterar att det är skillnad på teori och praktik. Samsung Syncmaster P2370 gör oerhört bra ifrån sig i färgtestet, men när det är dags att titta på film noteras en del svagheter. Ett vagt gult filter vilar över de flesta bilder, skärpan är inte så knivskarp och den djupa svärtan saknas. Rent estetiskt är Syncmaster P2370 en av de snyggare skärmarna men den känns väldigt lätt att flytta på vilket är bra att veta ifall man har barn eller husdjur. Baksidan av att satsa så mycket på designen och att få den så tunn som möjligt är att det endast finns en dvi-ingång.

Källa: www.cnet.com (US)

Trusted reviews

"Wow"

Utseendet kan bedra och gör det också tyvärr i SyncMaster P2370 enligt Trusted review. Det första intrycket är att den är riktigt tilltalande estetiskt med bland annat blåtransparenta bas, rundade hörn och dolda knappfunktioner. Men när gråskalor testas gör P2370 riktigt dåligt ifrån sig. Betraktningsvinkeln är inte speciellt bra vilket rimmar illa med den opraktiska foten som endast kan lutas bakåt. Visst darr i bilden förekommer också och skärpan är inte på topp när man försöker läsa text. Trots den negativa kritiken tycker testaren att P2370 fungerar tillräckligt bra för dem som inte ställer alltför höga krav. Plus för låg energiförbrukning.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

It pro

”The design is simply stunning”

It pro anser att de dolda knapparna på Syncmaster P2370 ställer till problem. Knapparna lyser vid beröring men slocknar snart igen, detta kan dock ställas in. Svärtan är lite urvattnad vilket går att korrigera, men att försöka ställa om färger eller använda Magiccolor-funktionen verkar bara försämra utgångsläget. Däremot är vitnivåerna imponerande, just på bekostnad av svärtan. I övrigt har Syncmaster P2370 inga problem med hastiga rörelser vid filmuppspelning och upplevs som neutral i tonerna.

Källa: www.itpro.co.uk (GB)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta:

Typ: Lcd
Storlek: 23 tum
Bildformat: 16:9
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Responstid: 2 ms
Ljusstyrka: 250 cd/m2
Kontrast: 1000:1 (statisk)
Betraktningsvinkel: 170(h)/160(v) grader
Elförbrukning: 30 watt.
Ingångar: Dvi-i
Mått: 571(b)x423(h)x190(d) mm med fot
Vikt: 4,1 kg

Tillverkare: Samsung