Sök
Dell Inspiron 9400

Dell Inspiron 9400

Mot nya höjder

2006-03-24

Dell Inspiron 9400 kommer med Intels senaste processor och kan enligt testarna utan större problem ersätta den stationära datorn.
Testkälla Betyg Kommentar
Biosmagazine 8/10 "Good value offering"
Hardware 5/5 "Tar ytelsen i bærbare maskiner til nye høyder"
Zdnet 8/10 "Une excellente surprise"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar Dell Inspiron 9400. Den nya processorn från Intel med dubbla kärnor imponerar med hög prestanda. Även skärmen, ljudkvaliteten och det stora tangentbordet får beröm. Att den har sex stycken usb-portar och i övrigt är välutrustad är ingen nackdel. En testare reagerar på avsaknaden av separata numeriska tangenter och vek konstruktion. Flera testare noterar också ljusläckage i nedre kanten av skärmen. För den som har höga krav så gäller det också att välja till ett kraftfullt grafikkort.

Biosmagazine

"Good value offering"

Biosmagazine tycker att Dell Inspiron 9400 har en lite vek konstruktion och tråkig design. Vid tryck på skärmlocket förändras till exempel bilden. Med tanke på den stora skärmen är vikten rimlig. Det är inga större problem att se dvd-filmer på skärmen även om det är lite ojämn belysning längst ned. Högtalarna får godkänt och tangentbordet är stort med tangenterna som reagerar distinkt. Lite märkligt dock att det saknas separata numeriska tangenter. Det är inga problem med datorns prestanda så länge man inte spelar de mest avancerade spelen. Versionen som testats är utrustad med grafikkortet Nvidia GeForce Go 7800 och Core Duo processorn på 1,83 GHz..

Källa: Till Biosmagazine (GB)

Hardware

"Tar ytelsen i bærbare maskiner til nye høyder"

Norska Hardware skriver att Inspiron 9400 för många kan ersätta den stationära datorn. Testaren är mycket nöjd med prestanda, testdatorn är utrustad med Core Duo processor på 1,83 GHz och grafikkortet Nvidia Geforce Go 7800. Beröm delas ut till alla anslutningsmöjligheter och den genomtänkta placeringen av portarna. Det låga fläktljudet är uppskattad och ljudkvaliteten på de inbyggda högtalarna är riktigt bra. Förutom lite ljusläckage i nedre delen presterar bildskärmen bra. Batteritiden var sämre än förväntat med uppmätta 1 timme och 47 minuter.

Källa: Till Hardware (NO)

Zdnet

"Une excellente surprise"

Franska Zdnet har testat en version med 1,83 GHz Core Duo processor och grafikkortet Intel 950 med 128 delat minne. Testaren är inte riktigt nöjd med grafikprestandan och rekommenderar en uppdatering på det området om man har höga krav. Men prestandan i övrigt får beröm av testaren. Skärmen på 17 tum håller hög kvalitet. Det är inte heller någon nackdel att datorn kommer väl utrustad med bland annat sex usb-portar. Inspiron 9400 erhåller utmärkelsen"Editors' Choice" av testaren

Källa: Till Zdnet (FR)

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta: Dell Inspiron 9400 finns olika versioner med bland annat Intel Core Duo Processor från 1,66 GHz. Bildskärmen är på 17 tum och har upplösningen 1440x900 pixlar. Arbetsminnet är från 512 MB och hårddisken från 60 GB. Datorn är bland annat utrustad med dvd-brännare, sex usb 2.0-portar, bluetooth (tillval) och tv-utgång. Både fast och trådlös nätverksmöjlighet finns. Grafikkort som kan väljas är till exempel Nvidia Geforce Go 7800 med 256 MB i minne. Måtten är 394(b)x288(d)x41,5(h) mm och vikten är från 3,6 kg.

Modell: Dell Inspiron 9400